Bij de lancering van Operatie Alert eerder dit jaar deden we een oproep aan alle Belgische ziekenhuisdirecties om het ondersteuningsprogramma bij de medewerkers op de radar te zetten. In oktober worden ook de communicatie- en vormingsdiensten aangemoedigd Operatie Alert in hun ziekenhuis uit te rollen. Ze krijgen daarvoor een toolkit aangereikt: elk ziekenhuis zal een pakket ontvangen met communicatiemateriaal. Hopelijk zie jij straks dus affiches, flyers en andere eye catchers opduiken op je werkplek.
Zelf ambassadeur worden van Operatie Alert? Dat kan! Breng dit ondersteuningsprogramma onder de aandacht van collega’s, over disciplines, diensten en afdelingen heen. Wijs hen de weg naar de website en de nieuwsbrief. Want samen zien we meer en zorgen we beter voor elk slachtoffer van geweld.
Zorg voor anderen vraagt ook om zelfzorg. Wanneer je zorgt voor slachtoffers van geweld kan dat een invloed hebben op jouw welzijn en dat van je collega’s. Onze nieuwe e-learning helpt je de balans te bewaren tussen zorgen voor anderen, voor je collega’s, je omgeving en voor jezelf. In deze module krijg je meer voeling […]
Op 22 mei 2025 nodigen we je uit bij de FOD Volksgezondheid in Brussel voor de afsluitende studiedag van Operatie Alert. Verwacht inspirerende panelgesprekken over multidisciplinair samenwerken na geweld, alsook workshops die je nog meer praktische tips en instrumenten aanreiken om traumasensitieve en slachtoffergerichte zorg te bieden. Plaatsen zijn beperkt.
Help mee bij het verbeteren van de zorg aan ouderen die geweld hebben meegemaakt. Ben je een zorgverlener werkzaam in ziekenhuis? Die in contact is geweest met ouderen die mis(be)handeling of seksueel geweld hebben meegemaakt? Neem deel aan onze focusgroepen, wij zoeken jou! Meer informatie en de inschrijflink vind je op https://event.ugent.be/registration/OperationAlert2024. Je kan ook […]